Geschiedenis

Ons ontstaan

Fotoclub Reflexie werd statutair opgericht op 1 juli 1976 door Marcel Wolfs, Eric Leeman, Pierre Van Winkel, Emiel De Vos, Jean Mattée, Valère Vandenbosch, André Rummens, Ludo Celis. De vergaderingen gingen door in de kelder van het oude gemeentehuis van Sint-Joris-Winge. De fotoclub kon in de beginjaren rekenen op meer dan 20 leden.

Een jaar na de oprichting volgt al meteen een eerste succesvolle fototentoonstelling. Twee jaar later reeds een tweede. Zie bijlage onderaan: een krantenartikeltje van 1978 waarin de tentoonstelling aangekondigd wordt. Ook Eric Leeman maakte toen al deel uit van de vereniging, hij gaf de lessen. Hij is nu geen lid meer maar steunt de club nog. Van de groep mensen die mee aan de wieg van de club stonden zijn er nu, meer dan 30 jaar later nog steeds actief lid.

In het analoge tijdperk stond vaker DOKA werk op het programma : ontwikkelen van negatieven, afdrukken van zwart-wit foto’s, afdrukken van kleurenfoto’s en dia’s (cibachrome). Er werden ook geregeld uitstappen gepland met thema’s als herfst, avondverlichting, lentebloessems.

Jaren gaan voorbij en de fotoclub heeft ondertussen de overstap gemaakt naar de digitale fotografie. De vergaderingen hebben door gegaan in de oude pastorie van GC De Maere, Leuvensesteenweg te Sint Joris Winge.

statuten van de fotoclub